Ingekomen: 29-08-2003

Afz.: Ton van den Broek
tonyvandenbroek@hotmail.com

Betreft: Pater Toon van den Elzen

Vorige week liep ik in Uden , waar  ik mijn moeder in Sint Jan bezocht , Pater A. van den Elsen “d’n Toon” tegen het lijf. We spraken elkaar even voor fietsenmaker de Wilt , dus vlak bij het college. De heer Van den Elsen zag er uitstekend uit en was inmiddels 81 jaar vertelde hij. Hij had nogal last van parkinson en liep met een rollator. Hij sprak wat langzaam , maar had zijn welluidende stem nog steeds. Nog goed herinner ik me zijn duetten met pater Notermans in de kapel. Toon is denk ik nog behoorlijk actief en schrijft bijvoorbeeld in het in de Udense ouderenhuizen verschijnende blaadje. Vorig jaar nog een hele serie over de geschiedenis van de Kruisheren in Uden.
Anekdote: nog heel goede herinner ik me de eerste regels van ons engelse lesboek “2e klas , 1963”: Bobby Smith likes to go fishing.
He sits on a stamp of a beechtree near the brook. Splash goes the water ... In dat jaar begon ook de heer Smeets op het College wiskunde te geven. Een prima leraar voor zover ik me herinner die ook lang gebleven is geloof ik. N.a.v Bobby Smith noemden wij hem Bobbie Smeets. Of deze bijnaam gehandhaafd is weet ik niet. Jan Holla , een rossige Amsterdammer met een grote bek verzon: Bobbie Smeets likes to go fietsing. “Fietsen” stond toen voor flink uitvaren door een leraar”.

terug naar pub diverse